tisdag 12 april 2011WET BAGS
Down By The Docks / All Bones / Semi American Friend
(KenRock)


“Down By The Docks” lät bra redan på myspace, men när Wet Bags debutsingel äntligen kommer på skivtallriken fylls rummet med en replokalskänsla som får all modern studioteknik att kännas helt överflödig. Varför krångla till det när allt som behövs är en bra låt, ett överrumplande gitarrljud, en öppen hi-hat, ett svängigt basspel och Joel Lööf (vem nu det är) bakom bandspelaren.

Det lilla svenska skivbolaget KenRock Records har förstått att inte lägga sig i. Utan förbehåll har man istället låtit Wet Bags första singel förmedla allt det som är spännande med tidlös rock´n´roll. Jag blir fullständigt knäsvag av den vilja och vitalitet som Wet Bags verkar besitta och utan ansträngning lyckas föra vidare till lyssnaren.

Med en blandning av Downliners Sects F.U.2-period, Ramones och Klippanstorheter som kommissarie Roy har Wet Bags receptet mot vårdepressioner. Skippa Prozac och skriv till
Kenrocksplastic@hotmail.com istället. Men det är bråttom. Wet Bags “Down By The Docks” är bara gjord i 300 exemplar.

För trettiofem kronor får ni inte bara ett billigt botemedel mot nedstämdhet utan också en framtida klassiker i skivhyllan.

http://www.myspace.com/thewetbags

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade