onsdag 5 maj 2010


CHRIS EAST & MICKEY JUPP
Country & Northern / Collector´s Edition Vol. 1
(Wild Bird Records)

Världens stundtals ensammaste röst har, tillsammans med kollegan Chris East, beslutat sig för att ge ut de demoinspelningar duon gjorde under åttiotalet. Med samlingsnamnet “Collector´s Edition» kommer sammanlagt tre volymer inom kort att glädja oss förväntansfulla Juppaneser. Volym två skall heta “Stockholm“, medan den tredje volymen ännu saknar titel.

Samarbetet mellan Jupp och East går tillbaka ända till 1969 och gruppen Legends debutalbum på Bell Records. 1988 fanns Chris East åter med som musiker samt låtskrivare och producent på Mickey Jupps sjätte soloskiva “X« och inspelningarna på “Country & Northern» känns som överblivet material från just den perioden.

I öppningsspåret “Nashville« ger Jupp oss sin programförklaring, vilken är en enkel mans hyllning till vardagslivet. Med textrader som “At the end of the rainbow it just rain» förklarar han hur mycket närmare man har till sig själv om man håller förväntningarna på en realistisk nivå.

Det finns en engelsk TV-dokumentär kallad “Long Distance Romancer«, där Jupp visar upp sitt liv i norra Englands Lake District. Bekvämt klädd i jeans och gympaskor påtar han i sitt växthus och berättar med förnöjsamhet hur han tackat nej till anbud om amerikansk lansering.

Det är i gummistövlar bland fåren på de gröna kullarna man vill ha Mickey Jupp. I träffande skildringar av det lilla livet är han som allra bäst. Som den rörande berättelsen om hur den hunsade Johnny i “Growing Up» klarar tonårstiden tack vare den villkorslösa kärleken från sin hund. Eller den unge musikerns sökande efter framgång i “Eldorado« som slutar med den befriande insikten att den ligger utom räckhåll. Och så alla dessa små relationshistorier som aldrig slutar riktigt lyckligt. Naturligtvis får vi även här en dos av Jupps romantiska tillkortakommanden. I “If I Could Cry These Tears Again» och “Hard Words« visar han att han aldrig sjunger så bra som när han har kärleksbekymmer.

Skivan kan bara köpas genom www.mickeyjupp.com/ och betalar ni £10 får ni den också hemskickad inom några dagar. Ni behöver alltså inte vänta i fyrtio år på att Ace, Rhino eller Bear Family entusiastiskt ger ut en 8cd-box med överblivna Mickey Juppdemos.

Och glöm inte Lars Kärrbäcks initierade Mickey Juppsida: www.mickeyjupp.co.uk/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade