onsdag 5 maj 2010

THE MO WITHAM BAND - With special guest MICKEY JUPP


THE MO WITHAM BAND - With special guest MICKEY JUPP
Live at the High Cross - Feb 2010


Även om Mickey Jupp idag saknar skivkontrakt, kanske vill han heller inget ha, så har vi tålmodigt väntande beundrare, de senaste två åren ändå fått oss tillkastade några riktigt feta köttben. Den senast utgivna studioskivan på ett större bolag kom 1994 - den i Sverige inspelade “You Say Rock” - och först 2008 släpptes den hemmagjorda uppföljaren, “Never Too Old To Rock”, innehållande nyskrivet material och inspelad tillsammans med medlemmar ur Jupps klassiska grupp Legend. Redan året efter (2009) kom “Country & Northern”, vilket är en samling demos i samarbete med gitarristen Chris East.

Fjorton år av ovisshet och väntan gav oss trots allt en riklig belöning. Både “Never Too Old To Rock” och “Country & Northern” innehåller det vi förväntar oss att få höra. Historieberättaren och romantikern Mickey Jupp visade sig inte ha tappat något av sin unika begåvning, vare sig som kompositör, sångare eller musiker.

På “Live at the High Cross” är det en annan Jupp vi möter - den fenomenale underhållaren som får publiken att vilja dansa. Skivan, som är inspelad på puben High Cross Inn i Broughton-in-Furness, Cumbria en kväll i februari i år, ger oss en Mickey Jupp som i “Bye Bye Johnny” - skivans bästa spår - ännu en gång visar att han är den som bäst förvaltar Chuck Berrys femtio- och tidiga sextiotal. I “Bye Bye Johnny” och de likaledes svängiga versionerna av “Hole In My Pocket”, “Switchboard Susan”, “Money” och “Maybelline” får vi pubrock / rock & roll när den är som bäst, d v s live på en pub i gruppens hemmiljö.

Trots endast två Jupporiginal - “Switchboard Susan” och “Hole In My pocket” - och en i alla avseende enkel utgåva så är Live At The High Cross en fantastik liveskiva och ett måste för alla Juppälskare. Det enda problemet med "Live at the High Cross - Feb 2010" är att man själv inte var närvarande när den störste inom pubrocken lät sig övertalas att, för första gången på mycket länge, framträda inför publik.

Nyheter om Mickey Jupp publiceras alltid här först: http://www.mickeyjupp.se/

2010.05.07

3 kommentarer:

 1. Denna recension skickade jag översatt till Mickey Jupp.
  Detta är hans svar:
  I like the review, it's strange to realize just how much people seem to like what I have done over the years.

  Mickey

  SvaraRadera
 2. Jeg finner frem de gamle Jupp platene samtidig som jeg prøver å bestille denne.
  mvh
  Olav

  SvaraRadera
 3. Det tycker jag absolut du skall göra.

  SvaraRadera

Bloggintresserade